Prawidłowe zaparzenie herbaty konopnej zarówno smakowej jaki i klasycznej w postaci samych kwiatostanów konopi przypomina proces parzenia klasycznej zielonej herbaty. Najważniejszym czynnikiem, na który należy zwrócić uwagę, jest temperatura wody oraz długość parzenia, napar z konopi powinien być zalewany wodą o temperaturze ok. 80°C.
1. Jedną łyżeczkę herbaty z konopi (smakowej, samych kwiatostanów konopi) należy wsypać do filiżanki lub innego naczynia i zalać gorącą, ale nie wrzącą wodą ok. 80°C.
2. Zalaną herbatę pozostawić na około 3 do 5 minut pod przykryciem, przy dłuższym zaparzaniu herbata nabiera więcej goryczy
3. Po zaparzeniu należy oddzielić liście od naparu
4. Dodać do naparu kilka kropel ulubionej oliwy, masła, masła kokosowego, mleka
CBD (kannabidiol) zawarte w konopiach jest związkiem, który rozpuszcza się w tłuszczach, dlatego tak ważne jest aby do naparu dodać odrobinę tłuszczu w dowolnej postaci.
Proponowane dodatki do herbaty:
– miód
– syrop klonowy
– sok z ulubionych owoców
Herbaty smakowe Weed Land z dodatkiem kwiatostanów konopi, stanowią idealnie rozwiązanie dla koneserów różnorodnych smaków i aromatów i jako jedyne na rynku stanowią połączenie prawdziwych herbat z dodatkiem konopi, kwiatów, owoców i dodatków.
Herbata konopna z samych kwiatostanów konopnych i młodych liści ceniona jest za najwyższą jakość konopi, wyjątkowy smak i aromat.
Kategoria: herbata kopna, zaparzanie herbaty konopnej, napar, napar z konopi, herbata CBD, herbata Weed Land, kwiatostany konopi, zaparzanie